Klauzula informacyjna o przetwarzaniu danych osobowych w Blue Ice Sp. z o.o.

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. (RODO) informujemy, iż:
1.Blue Ice Sp. z o.o. 34-120 Andrychów, ul. Krakowska 83 NIP: 551 000 17 51 REGON:356477723 Zakład Produkcyjny 32-820 Szczurowa, Rząchowa 3 NIP: 954 270 38 89 REGON:241652428 KRS: 0000361483 jest Administratorem Państwa danych osobowych tel: +48 146740150 e-mail: dyrekcja@blueice.com.pl
2.Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celach handlowych, realizacji umów, innych wymaganych prawem procedur związanych z prowadzoną działalnością gospodarczą oraz prowadzenie korespondencji drogą elektroniczną lub tradycyjną, na podstawie Pani/Pana dobrowolnej zgody, zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a RODO.
3.Dane będą przechowywane do upływu terminu przedawnienia roszczeń
wynikających z danego stosunku prawnego.
4.Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich
sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia
danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym
momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano
na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
5.Przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa
Urzędu Ochrony Danych Osobowych w przypadku uznania, iż przetwarzanie
danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO.
6.Dane osobowe mogą zostać udostępnione następującym odbiorcom/kategoriom
podmiotów: firmy realizujące obsługę korespondencji, podmioty świadczące
usługi doradcze, konsultacyjne, audytowe, pomoc prawną, podatkową i
rachunkową, z których pomocy korzystamy przy ich przetwarzaniu.
7.Podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest dobrowolne, jednakże
niepodanie danych może uniemożliwić np. zawarcie i realizację rezerwacji/umowy bądź też prowadzenie korespondencji elektronicznej.
8.Pani/Pana dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany w tym
również w formie profilowania.
9.Pani/Pana dane nie zostaną przekazane poza teren Unii Europejskiej/Europejski
Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
Prowadzenie dalszej korespondencji elektronicznej bądź też nieprzesłanie wiadomości zawierającej oświadczenie o braku zgody na przetwarzanie, zostaje uznane za wyrażenie zgody na przetwarzanie danych osobowych.